FILMSTUDION: Kungens val

Filmen tar sin början 9 april 1940, tiden för nazisternas invasion av Norge, och handlar om det svåra och ödesdigra val som Kung Haakon VII ställs inför för landets väl. Huvudrollen som Kung Haakon VII innehas av Jesper Christensen, känd från Jan Troells ”Maria Larssons eviga ögonblick” och huvudrollsinnehavare även i Troells ”Dom över död man”. Rollen som kronprinsessan Märtha görs av Tuva Novotny.

Premiärdatum: 21 apr 2017
Längd: 2 timmar 13 minuter
Originaltitel: Kongens nei
Originalspråk: Bokmål

Filmstudion Saga
Filmstudio Saga arrangeras i samarbete med Sveriges förenade filmstudios.

I Filmstudion visar vi något smalare filmer, som du inte alltid hittar i ordinarie bioprogrammet. Vi visar 7-8 filmer per halvår – varannan tisdag kl.19. Filmprogrammet bestäms inför varje termin och här har även du som medlem möjlighet att påverka innehållet. Innan varje visning bjuder vi på fika och man får chans att prata kring kommande eller tidigare filmer.

Medlemskap och filmkort
För att vara med krävs medlemskap och får du genom att lösa terminskort eller ett 3-filmskort. Dessa kort gäller för en termin och säljs direkt på biografen i samband med visningen.

Terminskort kostar 280 kronor och ett 3-filmskort 200 kronor, vid över 18 år (15-18 år gratis). Filmstudion är öppen för dig från 15 år. Medlemskapet för ett terminskort kan ej överlåtas och medlemskap krävs för att få se filmerna.

Datum och tid

tis 28 nov 2017
Sagabiografen
19:00

Öppettider

Kassan öppnar 45 min innan visning.

Kontaktinformation

Adress
Tjörns kommun
471 80 Skärhamn
Kontakt
Telefon: +46-0304-601010